Kategorier
Folk som får ting til å skje Produktutvikling Støtt ditt lokale næringsliv

Salgsworkshop i regi av KRAFT-prosjektet

Torsdag 29. og fredag 30. oktober arrangerte KRAFT-prosjektet salgsworkshop for kultur- og reiselivsaktører fra Nome. Formålet med workshopen var å jobbe med ideer og forslag til pakkesalg i samarbeid med Telemarkskanalen. KRAFT-prosjektet skal jobbe med utvikling av kulturarbeidsplasser, og tror at mer samarbeid innad i kommunen er viktig for å oppnå dette. Denne workshopen hadde fokus på tilrettelegging av pakker for grupper og individuelle turister. Målet var å ha noen klare produkter for salg gjennom Telemarkskanalen sesongen 2021.

På programmet sto det mange spennende punkter for dagene, og aktørene skulle selv få jobbe konkret med hvordan de skal jobbe videre for å kunne bli en del av pakketeringen til Telemarkskanalen. Det hele startet med en introduksjon av KRAFT-teamet og hva rollene til teamet ville være under workshopen.

Neste punkt på programmet var å se nærmere på forskjellen på pakketering til grupper og individuelle ved Kjersti Haland fra Telemarkskanalen booking. Hun gikk igjennom eksisterende pakker, hva individuelle reisende og grupper ønsket seg, og hva som må til for å kunne være en del av en pakke hos Telemarkskanalen.

For å høre om flere sider av de som jobber med salg i Telemarkskanalen var også IKT-utvikler Eirik Andersen med på workshopen, han jobber i Norwegian Travel Group, og er salgssjef for Dalen Hotel. Han loset gjengen gjennom alt som kreves av leverandørene, så alle aktørene som deltok fikk en forventningsavklaring, noe som gjorde at flere ble tryggere på at de faktisk kan levere et godt produkt. Eirik gikk også gjennom det rent praktiske når det kommer til bookingsystemene og hvordan dynamiske pakker fungerer.

Før vi skulle gå nærmere inn på Nomes aktører for å jobbe mer spesifikt med problemer og løsninger for disse, var det tid for å se på bransjeportalen til Visit-Norway når det gjelder atferdsmønstre. Det stod KRAFT`s egen trainee Hannah Wakeford for. Dette var statistikk om reisemønstre til turister, og her ble det avdekket generell atferd rundt booking av reiser. Dette er statistikk kultur og reiselivsaktørene i Nome virkelig må tenke på når de skal jobbe videre med tilrettelegging for pakkesalg.

Neste punkt på programmet var å indentifisere de største stopperne for pakkesalg, for å så indentifisere behov og muligheter. Og deretter se nærmere på hvordan KRAFT-prosjektet kunne bidra. Dette ble ledet av KRAFT`s prosjektleder Marit Svalastog Sperre, og det ble en veldig nyttig økt der problemer ble satt lys på i plenum med mange gode forslag for løsninger og muligheter. Etter økten ble det satt av to timer til gruppearbeid, for å kunne lage pakker og ha flere å sparre med av de andre deltakerne og arrangørene. Til dag to skulle alle aktørene legge frem konkrete forslag under en audition, så alle jobbet iherdig for å få ideene sine ned på papiret!

Starten på fredagsprogrammet var å løse oppgaver sammen og en oppsummering av dag 1, dette var det Marit prosjektleder i KRAFT som også er kompetansemegler for Telemarksforsking som holdt sammen med Lill Susan Vale fra Lill S Vale Reiselivsutvikling/ Telemark Næringshage. Etter en god oppsummering av de viktigste punktene fra dagen før var det konkrete forslag til hvordan kultur og reiselivsaktørene i Nome kan jobbe sammen for å skape mersalg og kryss-salg for hverandre og hvordan man skal løfte hverandre opp og samarbeide.

Siste del av workshopen besto av auditions av aktørene, og det ble lagt frem konkrete forslag til pakker som kan selges våren 2021, og forslag til hvordan aktørene tenker å jobbe fremover å kunne tilby pakkesalg etter hvert. Kjersti og Lill Susann var jury, og alle aktørene besto audition med glans!

Vi i KRAFT-prosjektet takker alle aktørene som deltok for en super workshop, og vi gleder oss til veien videre og samarbeidet om pakkesalg i Telemarkskanalen 😀

Ett svar til “Salgsworkshop i regi av KRAFT-prosjektet”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *