Kategorier
Folk som får ting til å skje Produktutvikling Støtt ditt lokale næringsliv

Du store alpakka, nå har de kommet til Nome!

På Svenseid kan man nå om dagen nesten ikke unngå å se skapningene som har fått plass på beitene rundt Haugenveien. Søte alpakkaer i en variasjon av farger løper rundt i inngjerdingene og er svært nysgjerrige så fort det kommer folk. Til dette småbruket har det nemlig kommet syv alpakkaer i løpet av september måned. 

Hvorfor nettopp alpakkaer? Driverne ville ikke ha ku eller sau, men var interessert i en type dyr som ikke lagde så mye bråk eller krevde så mye stell. Alpakkaer kan jo ses på som husdyrets ninja; smidige og stille. Paret som driver småbruket har nå fire hingster og tre hopper, hvorav én er drektig. 

Planen for hva de ønsker å holde på med sammen med alpakkaene er enda litt uklar, ettersom dyrene er såpass nye og fortsatt venner seg til stedet og hverandre. Målet på lang sikt er å kunne selge garn av fiberen som kommer fra alpakkaene, men det er tidligst i 2022. Det har også blitt veldig populært med alpakkavandring, som kan bli en mulighet på Svenseid etterhvert sier driverene.

Hingstene og hoppene står i forskjellige inngjerdinger og det er kun hingstene som egner seg  til vandring i grime. Med kun tre hingster er det litt begrenset ettersom det ikke er flere å rullere med, det er viktig å tenke på dyras beste. 

KRAFT prosjektet fikk besøke gården selv om de ikke har noe bestemte åpningstider eller en ferdig planlagt fremdrift, men driverne er positive til fortsettelsen og prøver seg frem nå om dagen med familie og venner.

Det ser ut som det blir spennende alpakka opplevelser fremover i Nome, det er bare å glede seg 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *