Kategorier
Folk som får ting til å skje

Kanalrennet satser større

Rundt 360 personer deltok i Kanalrennet i Lunde i juni 2019. Foto: Maren Sandbakk

360 personer deltok i Kanalrennet i Lunde i 2019. Nå jobber IL Skade og KRAFT-prosjektet for å finne plass til enda flere deltakere og gjøre Nome til en treningsdestinasjon.

Etter et initiativ fra KRAFT-prosjektet i Nome kommune har Terje Mognes, leder i Kanalrennet-komiteen, Peter van Heerebeek ved Lunde Vandrerhjem og Erling Skoe ved Telemark Kanalcamping funnet fram til flere overnattingsmuligheter i Nome. Dette åpner for at enda flere kan delta i det populære Kanalrennet og Kanalrennet Junior.

– Vi har funnet 30 ekstra senger som vi ikke har visst om, fordelt på fire forskjellige steder, forteller Peter van Heerebeek ved Lunde Vandrerhjem, som skal håndtere den ekstra utleien nå som påmeldingen til rennet har startet.

For påmelding, trykk her: https://signup.eqtiming.no/Pamelding/Kanalrennet-2020/g295.18947?Event=kanalrennet

I tillegg er det muligheter for å overnatte med bobil, campingvogn eller telt på Telemark Kanalcamping, eller leie å telt for de som ikke har eget.

Erling Skoe (f.v.) ved Telemark Kanalcamping, Peter van Heerebeek ved Lunde Vandrerhjem og Terje Mognes, leder i Kanalrennet-komiteen, samarbeider med KRAFT om å øke kapasiteten på Kanalrennet. Foto: Mikkel Helweg

Under Telemarksveka myldrer det av rulleskiløpere i alle aldre som deltar i Kanalrennet og Kanalrennet Junior. Både Team Telemark, det norske landslaget og flere langløpslag har lagt treningssamlinger til Lunde og deltatt i Kanalrennet i etterkant. Men Mognes ønsker å løfte fram Nome som en destinasjon for treningssamlinger for lag ellers i året også.

– Det er et fantastisk terreng for rulleski- og barmarkstrening, det er rulleskiløype på strekningen Bø-Lunde, og ellers er det traseer og veier med lite trafikk. Her er det gode muligheter for alt fra små barn til eliten, forteller Mognes.

Mognes håper at å tiltrekke seg flere lag vil komme lokalsamfunnet til gode. Nome kommune er en attraktiv sommerdestinasjon, og har lang barmarkssesong. Det støttes av van Heerebeek fra Lunde Vandrerhjem og Erling Skoe, som driver Telemark Kanalcamping. På den måten kan overnattings- og spisestedene i kommunen også nyte godt av satsingen til IL Skade.

– Hele nærområdet vil dra nytte av det. Det betyr omsetning og besøk i bygda for både overnatting og restauranter, avslutter Mognes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *